De kracht van de community

Een energieke community van doeners die zich inzetten voor jongeren

Met jouw netwerk van en voor jongeren ben jij elke dag bezig met het creëren van kansen, het aanpakken van uitdagingen en het verbinden van jonge mensen. Maar je wilt meer doen. Meer betekenen. Hoe vind je de tijd en geld om je ideeën vorm te geven? Hoe zet je jouw droom om naar een sociale onderneming die jongeren laat ontdekken wat vrijwilligerswerk voor hen kan betekenen? De TijdVoorActie Community is dé sleutel tot het versterken van jouw inzet voor jongeren. Hier vind je een netwerk van mensen door heel Nederland die aan dezelfde droom werken. Door je aan te sluiten profiteer je van de kennis en ervaring van gelijkgestemden en de jarenlange expertise van TijdVoorActie in het activeren en betrekken van jongeren en het begeleiden van jongerenvrijwilligersnetwerken. Bovendien maak je gebruik van programma's als Maatschappelijke Diensttijd, waarmee je direct praktisch aan de slag kunt met de jongeren in jouw eigen stad.

Het maakt niet uit in welke fase jij je bevindt. Ben je een actieve en betrokken jongerenwerker en wil je de mogelijkheden verkennen om een jongerenvrijwilligersnetwerk te starten? Of ben je al een tijd actief met je jongeren vrijwillgersnetwerk maar loop je tegen de nodige uitdagingen aan en wil je verder groeien en professionaliseren? Samen kijken we waar jij behoefte aan hebt en hoe jij je droom kunt gaan realiseren met steun van de Community en TijdVoorActie.

Landkaart_ JongerenVrijwilligersnetwerken_Tijdvooractie_3-min

Het succes van TijdVoorActie Community partners in heel Nederland

De TijdVoorActie Community partners zijn in allerlei steden door heel Nederland actief. Daar doen de jongeren vrijwilligersnetwerken fantastisch werk. Zij zorgen er dagelijks voor dat jongeren uit hun stad verbonden worden aan maatschappelijke initiatieven en dat ze zich vrijwillig inzetten voor een ander. Daar hebben zowel de stad, als de hulpontvangers én de jongeren baat bij. Bekijk de aangesloten jongeren vrijwilligersnetwerken en lees meer over de impact van de TijdVoorActie Community.

Een Leidraad voor jongeren vrijwilligersnetwerken: inspiratie, training en samenwerking met TijdVoorActie

Het runnen van een jongeren vrijwilligersnetwerk kan best uitdagend zijn. Er komt veel bij kijken. Om het werk in het juiste perspectief te blijven zien, inspireert TijdVoorActie de jongeren vrijwilligersnetwerken op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door het organiseren van inspiratiedagen. Hier spreken de jongerenwerkers en sociaal ondernemers uit de verschillende steden met elkaar, wisselen ervaringen uit en krijgen training en scholing. Bevlogen sprekers en praktische workshops maken deze dagen inspirerend, levendig en leerzaam. Op de SharePoint site Community TijdVoorActie informeren wij je en vind je alle informatie van programma's waarmee jij dagelijks werkt. Zoals bijvoorbeeld MDT YourCube. Je vind er ook praktische informatie zoals handleidingen en documenten die helpen bij het besturen en organiseren van een jongerenvrijwilligersnetwerk. Via de WhatsApp groep Community TijdVoorActie worden vragen snel gedeeld en beantwoord. Handig!

Meer weten? Heb je interesse en wil je de mogelijkheden verkennen?  Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

"Of je nu buurtinitiatieven organiseert, maatschappelijke projecten opzet of jongeren samenbrengt – bij TijdVoorActie vind je gelijkgestemden die begrijpen wat het betekent om actief te zijn voor de jeugd".

Tonny Havinga - organisatieadviseur & coach

Aansluiten bij de TijdVoorActie Community? De voordelen:

Waar heb jij behoefte aan? Begeleiding op maat

Waar heb jij behoefte aan? Een beginnende sociaal ondernemer of een gepassioneerde jongerenwerker die een vrijwilligersnetwerk wil opzetten heeft te maken met andere uitdagingen dan een vrijwilligersnetwerk dat al jaren draait. Een startende sociaal ondernemer, ook wel een pionier genoemd, begeleiden wij van A tot Z. Eerst onderzoeken wij of het echt bij jou past. Is dat het geval, dan coachen wij je naar je eerste (project)jaar en het opzetten van de stichting. Samen groeien we vervolgens verder. Bestaande netwerken en sociale ondernemingen die willen groeien en professionaliseren ondersteunen we op vlakken als HR, Financien, Samenwerken, Fondsen- en subsidieaanvragen, jongeren werven en meer. Dat werkt heel eenvoudig, door de verschillende modules die we aanbieden. Jij beslist waar je behoefte aan hebt en maakt hierin een keuze.

We delen dezelfde visie: jongeren zijn van betekenis

TijdVoorActie en de aangesloten Community partners delen dezelfde visie: jongeren zijn van betekenis. Samen werken we aan een omgeving waarin jongeren worden gewaardeerd en gezien en worden uitgenodigd om actief bij te dragen in hun eigen stad. Door het stimuleren van vrijwilligerswerk doen ze bovendien waardevolle vaardigheden op en krijgen ze de kans zich te ontwikkelen. Tegelijkertijd zetten ze zich in voor een ander en ervaren dat ze van betekenis zijn. Jongeren voelen zich minder eenzaam. Geweldig!

Inspiratie en steun van de community

Alle community partners brengen hun eigen kwaliteiten, expertise en ervaring mee. De groep is divers en juist dat maakt het krachtig. Van startende pioniers tot aan verankerde vrijwilligersnetwerken. Waar de één zojuist een HR uitdaging heeft getackeld worstelt de ander met het doen van fondsaanvragen. We leren van-, door- en met elkaar. Via de appgroep TijdVoorActie Community is een vraag bovendien zo gesteld (en beantwoordt). En op de Inspiratiedagen is er ruimte voor ontmoeting en afstemming. 

Gebruik maken van landelijke programma's zoals Maatschappelijke Diensttijd

Wanneer je als partner aangesloten bent bij de TijdVoorActie Community kun je gebruik maken van landelijke programma's. Vrijwel alle aangesloten jongeren vrijwilligersnetwerken omarmen MDT (Maatschappelijke Diensttijd). Op de SharePoint site MDT TijdVoorActie vind je alles om het MDT-programma uit te voeren. In regelmatige (online) bijeenkomsten informeren we elkaar en stemmen we af. Ook het registratiesysteem voor het verwerken van contactgegevens en een systeem om de (sociale) impact te meten is onderdeel van de dienstverlening. Wanneer je met het programma begint ontvang je natuurlijk de nodige begeleiding. Je blijft je ontwikkelen met de online academy TijdVoorLeren

Via de online academy TijdVoorLeren heb je toegang tot tientallen webinars en trainingen. Allemaal online en in je eigen tijd en tempo te volgen. Het trainingsaanbod is breed en wordt regelmatig vernieuwd. Van 'een training over groepsontwikkeling', 'jongeren helpen zichzelf te ontwikkelen', 'marketing voor sociaal ondernemers' de 'Theory of Change' tot aan een webinar over het 'werven en binden van jongeren' en 'werken met Excel'. Je vindt er meer dan 200 trainingen. Het staat er allemaal op en je toegang is onbeperkt.

Handen

Lidmaatschap & modules

Als lid van de TijdVoorActie Community ontvang je niet alleen inspiratie en de mogelijkheid tot kennisuitwisseling, maar ook praktische ondersteuning zoals ICT-ondersteuning, toegang tot TijdVoorLeren en profiteer je van de strategische samenwerkingen van TijdVoorActie met politiek en ministeries. Wij begeleiden en coachen je door de verschillende ontwikkelfases van jouw sociale onderneming. Daarnaast kun je kiezen uit extra modules met aanvullende producten en diensten. Of je nu in de opstartfase, groeifase, professionaliseringsfase of scale-up fase zit, wij bieden ondersteuning op financieel, personeel en bestuurlijk vlak. Meer weten? Ontdek het lidmaatschap en de modules!

Vrijblijvend kennismaken?

Wil jij ook een actieve rol spelen in het creëren van een stimulerende omgeving voor jongeren? Tonny Havinga, deskundige en ervaren organisatieadviseur en coach, staat klaar om met jou in gesprek te gaan. Ontdek hoe jij kunt bijdragen aan het welzijn van jongeren, waarbij ze niet alleen gezien en gewaardeerd worden, maar ook waardevolle levenslessen leren en unieke vaardigheden ontwikkelen. Laten we samen de visie delen en actie ondernemen om een betekenisvolle impact te hebben op onze samenleving.

Ben jij klaar om deel uit te maken van deze geweldige community? Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Geen lid van de community worden, wel gebruik maken van onze programma's?

Geen interesse om lid te worden van de Community? Wellicht kun je dan programma partner worden. Als programma partner verbind je je aan de programma's van TijdVoorActie zoals bijvoorbeeld Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Je kunt dan gebruik maken van het MDT- programma en dit aanbieden. Je bent dan geen onderdeel van de TijdVoorActie Community maar draagt wel bij aan de bredere beweging die TijdVoorActie voor ogen heeft. Je ontvangt geen begeleiding als het gaat om het ontwikkelen van je vrijwilligersnetwerk.

De TijdVoorActie Community partners

Logo_Dordtsehelden-min