Team TijdVoorActie

Wie zijn wij

Jongeren zijn van betekenis!

Welkom bij TijdVoorActie! Een hechte club van gedreven professionals die geloven in de kracht van jongeren. Wij zien jongeren als waardevolle individuen die een positieve bijdrage leveren aan de samenleving. Met ons brede netwerk en onze expertise brengen we organisaties in beweging om jongeren te activeren en te inspireren zich in te zetten voor een ander. Waarom wij dat zo belangrijk vinden? Vrijwilligerswerk stelt jongeren in staat om nieuwe vaardigheden te leren, zoals leiderschap, communicatie, probleemoplossing en teamwork. Ze kunnen hun zelfvertrouwen vergroten door uitdagingen aan te gaan en succesvolle resultaten te behalen. Het doen van vrijwilligerswerk biedt hen de kans om waardevolle levenslessen te leren en vaardigheden te ontwikkelen, in interactie met een ander. Tegelijkertijd dragen ze bij aan de samenleving en zijn ze actief in hun eigen stad. Winwin!

Onze visie

Jongeren zijn van betekenis. 

Het is ons verlangen dat jongeren opgroeien in een uitnodigende omgeving waarin ze gezien en gewaardeerd worden. Jongeren leveren een positieve bijdrage aan de samenleving en krijgen de kans zich te ontwikkelen.

ORGANISATIES INSPIREREN, VERBINDEN EN IN BEWEGING BRENGEN

Met ons brede netwerk en onze expertise brengen we organisaties in beweging om jongeren te activeren en te inspireren zich in te zetten voor een ander en zich zo verder te ontwikkelen en een positieve impact te hebben. Daarin werken we samen met vrijwilligersnetwerken, scholen, maatschappelijke organisaties, gemeenten, fondsen en ministeries.

Onze missie

We inspireren, verbinden en brengen landelijke en lokale organisaties in beweging om jongeren duurzaam te activeren zich in te zetten voor een ander en de samenleving.

Ons verhaal

In 2001 lazen een aantal jongeren een prachtig verhaal in de bijbel en werden diep geraakt door de onvoorwaardelijke liefde van Jezus voor iedereen. Ze voelden zich geïnspireerd door dit verhaal en waren vastbesloten om hetzelfde te doen: mensen helpen, zonder enig onderscheid te maken, in hun eigen omgeving en stad, belangeloos. Zo bundelden vervolgens deze zes jongeren hun krachten. Ze voelden dat het tijd was voor actie. En wat in eerste instantie begon als een beweging van jonge mensen die hun harten volgden en zich vrijwillig inzetten voor anderen, groeide al snel uit tot een bron van inspiratie voor jongeren in het hele land.

Dit leidde in 2003 tot de oprichting van de stichting TijdVoorActie. Vrijwillige jongerenteams (pioniers) verspreidden zich door het land. Overal zetten jongeren zich in voor de samenleving, met speciale aandacht voor mensen in nood. Mensen in een kwetsbare situatie ontvingen hulp, aandacht en een netwerk werden op deze manier weer betrokken bij de maatschappij.​

20 jaar later is TijdVoorActie uitgegroeid tot een netwerkorganisatie die met haar opgedane ervaring, expertise en brede netwerk organisaties in het hele land ondersteunt en adviseert op het gebied van jongerenactivatie. Via haar jongerenvrijwilligersnetwerken en landelijke programma's zoals MDT zetten jongeren zich dagelijks in voor hun medemens.

Onze aanpak

Onze aanpak is gebaseerd op een diepgaand begrip van jongeren en hun motivaties. We weten dat jongeren niet alleen op zoek zijn naar kansen om hun talenten te ontwikkelen, maar ook naar betekenisvolle ervaringen waarin ze daadwerkelijk het verschil kunnen maken. Maar hoe word je zichtbaar? Hoe bereik je jongeren? Hoe activeer je ze? Op basis van onze ervaring hebben we strategieën ontwikkeld die jongeren inspireren en activeren om actief deel te nemen aan maatschappelijke projecten. Onze kennis en ervaring zetten wij op meerdere manieren in. Als kennispartner, initiator en ontwikkelaar van programma's om jongeren te activeren en te inspireren. Maar ook door het geven van trainingen, inspiratiesessies, coaching en begeleiding. Samen kijken we wat het beste past bij jouw hulpvraag en organisatie, maatschappelijk project of initiatief. 

Trots op onze jongeren vrijwilligersnetwerken

In meer dan 25 steden zijn onze jongeren vrijwilligersnetwerken actief. Deze zelfstandige stichtingen zijn aangesloten bij het TijdVoorActie netwerk en maken gebruik van onze programma's, tools, kennis en inspiratie. Zij doen fantastisch werk. Zij zorgen er dagelijks voor dat jongeren uit hun stad verbonden worden aan maatschappelijke initiatieven en dat ze zich vrijwillig inzetten voor een ander. Daar hebben zowel de stad, als de hulpontvanger én jongeren baat bij. TijdVoorActie helpt deze pioniers hierbij. Want bij het opzetten van een eigen stichting komt nog heel wat kijken. Bijvoorbeeld bij het schrijven van een projectplan, het doen van fondsaanvragen en het werven en motiveren van jongeren. De bij TijdVoorActie aangesloten netwerken maken vaak gebruik van de MDT programma's.

Het team

Eelke Dekens
Eelke Dekens
Directeur-bestuurder
Jeanine van Bemmel
Jeanine van Bemmel
Projectleider MDT YourCube
Maries van der Hek
Maries van der Hek
Manager
Cora Meijerink
Cora Meijerink
Financieel administratief medewerker
Daan wasser
Daan Wasser
coördinator MDT Missie
Geanne Geurts
Geanne Geurts
Programmamedewerker MDT
Tonny Havinga
Tonny Havinga
Netwerkadviseur
Ilse Marije Sikkema
Ilse Marije Sikkema
Projectleider
Arie van Otterlo
Arie van Otterlo
Controller
Johanna Hoving
Johanna Hoving
Samen ouder worden, adviseur & coach, expertisegroep Jong Oud
Ilse Zwart
Ilse Zwart
Programmamanager MDT
Niels Duindam
Niels Duindam
Coördinator MDT Missie
Jessica Bakker
Jessica Bakker
Projectleider MDT Missie
Sanne Dekkers
Sanne Dekkers
Projectleider MDT Onderwijs
Wendy Jansen
Wendy Jansen
Communicatieadviseur

Werken bij tijdvooractie?

Doen! De ultieme kans om een afwisselende en maatschappelijk relevante rol te vervullen in een bruisende organisatie die voortdurend in ontwikkeling is! Werken bij TijdVoorActie bied jou talloze voordelen:

  • Maatschappelijke impact: Je levert een waardevolle bijdrage aan programma's en projecten die het leven van jongeren en de samenleving positief beïnvloeden.
  • Persoonlijke groei: We stimuleren jouw eigen ontwikkeling met ons digitaal platform TijdVoorLeren en mogelijkheden voor het volgen van cursussen en trainingen.
  • Aantrekkelijke en inspirerende locatie: Ons kantoor is gevestigd in een monumentaal gemeentelijk pand waar verschillende maatschappelijk betrokken organisaties samenkomen, op 3 minuten loopafstand van station Ede-Wageningen. Ideaal.
  • Teamgeest en samenwerking: We creëren een plezierig werkklimaat waarin team- en organisatie-uitjes regelmatig plaatsvinden, zodat we elkaar beter leren kennen en successen samen vieren. Je komt bovendien te werken in een klein en hecht team waarbij je alle ruimte krijgt voor eigen initiatief. Graag zelfs!
  • Prima arbeidsvoorwaarden: allemaal goed geregeld en vastgelegd in de CAO Sociaal werk.
  • Flexibiliteit: Een goede werk-privébalans met flexibele werktijden, mogelijkheden voor parttime werken en hybride werken.
  • Melkopschuimer: Jazeker! We hebben zelfs een melkopschuimer op kantoor, zodat je altijd kunt genieten van een perfecte kop koffie.

Vacatures

Op dit moment hebben wij geen openstaande vacatures. Wil je een open sollicitatie sturen of ben je op zoek naar een stageplaats? Stuur dan je bericht naar vacature@tijdvooractie.nl of vul het contactformulier in.