Handen

De TijdVoorActie Community partners

Landkaart_ JongerenVrijwilligersnetwerken_Tijdvooractie_3-min

De impact van een jongeren vrijwilligersnetwerk

In meer dan 20 steden in Nederland is de TijdVoorActie community een drijvende kracht van positieve verandering. Deze jongeren vrijwilligersnetwerken verbinden dagelijks jongeren in hun stad met maatschappelijke initiatieven en stimuleren vrijwillige inzet voor anderen. Het is een win-winsituatie waar zowel de stad, degenen die hulp ontvangen, als de jongeren zelf van profiteren. Ontdek de - bij TijdVoorActie- aangesloten lokale jongeren vrijwilligersnetwerken. In het interview met netwerk GoedVolk en het interview met Samen voor Goud in Gouda lees je meer over het reilen en zeilen van een vrijwilligersnetwerk en de positieve impact die zij dagelijks hebben op hun omgeving.

Rolstoelen

Een jongeren vrijwilligersnetwerk sluit aan op de behoefte van de stad én de jongeren

Elk jongeren vrijwilligersnetwerk heeft een eigen identiteit en sluit specifiek aan bij de situatie en de betreffende stad. In de ene stad is bijvoorbeeld meer aandacht voor eenzame ouderen, in de andere stad voor statushouders. In de basis is het aanbod van de meeste netwerken voor jongeren gelijk. Mensen die in hun eigen sociale netwerk geen hulp krijgen en geen financiële middelen hebben om hulp in te kopen, worden ondersteund door het netwerk en de jongeren. Dat kan door het doen van praktische klussen zoals helpen met een verhuizing of de tuin onderhouden, sociale activiteiten als bijles geven, maatjescontact of spelletjes doen in een verzorgingstehuis. Het komt ook voor dat jongeren in groepsverband aan de slag gaan,  bijvoorbeeld een wandeling met ouderen in een rolstoel.

De TijdVoorActie Communitypartners:

Gelderland

Netwerk Dien je Stad in Ede

Skill Ability in Apeldoorn

Utrecht

Netwerk Sociale Gasten in Amersfoort

Serve the City in Utrecht

Netwerk Voor Jou in Veenendaal

Noord-Brabant

Netwerk Goed Volk in Eindhoven

Noord-Holland

CityShapers in Haarlem


Zuid-Holland

Netwerk Dordtse Helden in Dordrecht

Netwerk Haagse Helpers in Den Haag

Jong Zwijndrecht in Zwijndrecht

Netwerk Samen voor Goud in Gouda

Young Connection in Pijnacker-Nootdorp

Friesland

Netwerk Time to Connect in Leeuwarden

Groningen

Stadshelden Groningen in Groningen

Zelf een jongeren vrijwilligersnetwerk starten? Doen!

Will jij in jouw woonplaats een jongeren vrijwilligersnetwerk starten? Dan noemen we jou een pionier. Jij zorgt ervoor dat jongeren verbonden worden aan maatschappelijke initiatieven en dat ze zich vrijwillig inzetten voor hun eigen stad en medemens. TijdVoorActie helpt jou als pionier hierbij. Want bij het opzetten van een eigen stichting komt nog heel wat kijken. Bijvoorbeeld het schrijven van een projectplan, het doen van fondsaanvragen en contact met de gemeente en partners. Wij hebben hier veel ervaring mee: in zo’n 20 steden door heel Nederland zijn onze jongeren vrijwilligersnetwerken actief. Sluit jij je aan bij de TijdVoorActie community? Leuk!

In de spotlight: Netwerk GoedVolk

'Wij kijken met de jongeren wie hij is en wat hij wil en van daaruit zoek we een geschikte plek. De ene jongere kan meer aan dan de andere, maar beiden kunnen even grote stappen zetten. Als we merken dat een bepaalde plek toch niet goed past, gaan we samen op zoek naar een betere optie. Dat is op zichzelf al een waardevolle les.'


In de spotlight: Samen voor Goud

'Wij investeren in de persoonlijke ontwikkeling van jongeren. Dit doen we door een combinatie van maatschappelijke betrokkenheid, community building en trainingen. We helpen mensen om buiten hun bubbel te kijken, omdat we geloven dat de wereld een betere plek wordt met wat meer wederzijds begrip.'

De TijdVoorActie Community partners

Logo Netwerk Goed Volk Eindhoven-min
Inspiratie
Jongeren zijn van betekenis!

Zou het niet geweldig zijn? Dat alle jongeren opgroeien in een omgeving waarin ze zich gezien en gewaardeerd worden? Een omgeving die hen uitnodigt bij te dragen aan de maatschappij. Een proeftuin waar ze kunnen leren en vaardigheden kunnen ontwikkelen?

Programma's
Programma's, maatwerk en nieuwe concepten

We bieden concrete programma’s waarin we jarenlange ervaring hebben. Maar we maken ook graag op basis van vraag een concept op maat. Samen kijken we wat het beste past.