Groepje jongeren aan het kletsen

Inspiratie

Toekomstvisie

TijdvoorActie gelooft sterk in de kracht van jongeren en hun vermogen om een positieve impact te hebben op onze samenleving. We zien hen als waardevolle individuen die een positieve bijdrage kunnen leveren aan de samenleving. Onze visie is dat jongeren moeten kunnen opgroeien in een omgeving die hen uitnodigt tot participatie en waarin ze zich gezien en gewaardeerd voelen. Een omgeving waarin ze de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen en actief bij te dragen aan de maatschappij. Waarom is het belangrijk en zelfs urgent om jongeren te betrekken bij vrijwilligerswerk? Lees het interview 'nieuwe generatie mag antwoord geven op grote thema's in de samenleving' met Eelke Dekens, directeur van TijdVoorActie en Joos van Alkemade, directeur NOV.

Jongeren & hun motivatie

Onze aanpak is gebaseerd op een diepgaand begrip van jongeren en hun motivaties. We weten dat jongeren niet alleen op zoek zijn naar kansen om hun talenten te ontwikkelen, maar ook naar betekenisvolle ervaringen waarin ze daadwerkelijk het verschil kunnen maken. Daarom hebben we strategieën ontwikkeld die jongeren inspireren en activeren om actief deel te nemen aan maatschappelijke projecten.

Gratis whitepaper! De vooroordelen en  voordelen van jonge vrijwilligers

Jongeren zijn liever lui dan moe! Of niet? In deze whitepaper delen wij over onze ervaringen, de meest voorkomende vooroordelen en misvattingen over het werken met jonge vrijwilligers én de voordelen. En delen wij het traject naar succesvolle jongerenbetrokkenheid in jouw organisatie. 

Whitepaper | Jonge vrijwilligers in je organisatie; de vooroordelen en voordelen.
Inspiratie
Impactverhalen

Bij TijdVoorActie geloven we dat nu het juiste moment is om samen actie te ondernemen voor blijvende impact op jongeren, lokale gemeenschappen en de samenleving als geheel. Van SchuldHulpMaatje, Ministerie van Defensie tot aan Vereniging NOV; ontdek hoe wij samenwerken en bouwen aan een veerkrachtige samenleving. Een samenleving waarin wij omzien naar elkaar.

Samen een uitnodigende omgeving voor jongeren creëren

SAmenwerken is essentieel

Jongeren willen zich actief inzetten in de samenleving en van betekenis zijn voor een ander. Tegelijkertijd worden we geconfronteerd met een toename van eenzaamheid en zorgen om de mentale gezondheid van jongeren. Zij moeten zich staande houden in een samenleving die van crisis naar crisis lijkt te gaan. We zien dan ook dat jongeren op persoonlijk niveau worstelen met essentiële vragen: wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik? Tegelijkertijd zien we dat er maatschappij brede vragen leven, zoals: wie zijn we met elkaar? Hoe willen we dat onze samenleving eruitziet?

Alleen door samen te werken, op alle niveaus, kunnen we een uitnodigende omgeving creeeren waarbij jongeren zich kunnen ontwikkelen en een positieve bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij.

SAMEN EEN UITNODIGENDE OMGEVING VOOR JONGEREN CREËREN, bouw je mee?

Als mensen en organisaties creëren we de omgeving waarin jongeren opgroeien. Het is onze verantwoordelijkheid om hen te begeleiden en kansen te bieden. Wil jij ook deel uitmaken van deze beweging en positieve verandering brengen in het leven van jongeren? Via 4 routes, namelijk 'er zijn voor jongeren', 'Samenwerken', 'Verbinden van generaties en doelgroepen' en 'Een nieuwe financieringsstructuur', willen wij samen met jou werken aan een inspirerende omgeving voor jongeren. Jouw unieke perspectief is van onschatbare waarde. Of je nu in het onderwijs, bij de overheid of elders werkzaam bent, wij nodigen je van harte uit om deel te nemen. TijdVoorActie fungeert als brug tussen alle betrokken partijen. Gezamenlijk transformeren we de omgeving tot een broedplaats voor jongeren, waar zij hun volledige potentieel kunnen benutten. Samen kunnen we ervoor zorgen dat jongeren gezien, gehoord en gewaardeerd worden.

TijdVoorActie-podcast: Kracht in je Kop!

Ontdek de impact van vrijwillige inzet op jongeren én op de samenleving. We bespreken waarom het cruciaal is dat vrijwilligerswerk steviger wordt verankerd in politiek, overheid, zorg en samenleving. We gaan in gesprek met experts, jongeren en elkaar om te verkennen hoe vrijwilligerswerk niet alleen bijdraagt aan persoonlijke groei en mentaal welzijn, maar ook aan een weerbaar Nederland waar naar elkaar omzien de norm is.

Bekijk de aflevering hier op YouTube
Luister de podcast direct op Spotify

Xpertisecentrum

Vanuit ons XpertiseCentrum voor jongerenactivatie helpen wij, al meer dan 20 jaar, organisaties bij hun ontwikkeling en het creëren van ruimte voor jongeren.

JONG EN OUD

Tegenwoordig is het niet vanzelfsprekend dat jongeren en ouderen elkaar ontmoeten, omdat ze zich simpelweg in verschillende fysieke leefwerelden bevinden. Maar juist in deze tijd, waarin we te maken hebben met maatschappelijke uitdagingen zoals vergrijzing, polarisatie, arbeidsmarktkrapte en opeenvolgende crisissen, is het essentieel dat verschillende groepen elkaar vinden. We moeten hen uitnodigen om samen vorm te geven aan wat voor hen belangrijk is in het leven.

ONDERWIJS

Als school en docent speel je een cruciale rol in de ontwikkeling van de jeugd. Jouw missie gaat verder dan alleen het overdragen van kennis. Je wilt jongeren helpen om zich te verbinden met de wereld om hen heen en hen voor te bereiden op een betekenisvolle toekomst. Door middel van boeiende lessen en inspirerende praktijkervaringen zorg je ervoor dat jouw leerlingen zich ontwikkelen tot zelfstandige en betrokken individuen.

Laat je inspireren

Yourcube: Jouw plek voor de maatschappelijke diensttijd
Compilatie van interviews met MDT-jongerenbegeleiders
Online event: Werven van jonge vrijwilligers
MDT Onderwijs maakt sociale projecten mogelijk
YourCube: het verhaal van Amber
Jongeren activeren
Jongeren activeren?

Wij ondersteunen organisaties die jongeren willen betrekken bij de samenleving. Wil jij jongeren duurzaam activeren zich in te zetten voor een ander en de samenleving? Geweldig! 

Programma's
Programma's, maatwerk en nieuwe concepten

We bieden concrete programma’s waarin we jarenlange ervaring hebben. Maar we maken ook graag op basis van vraag een concept op maat. Samen kijken we wat het beste past.