Jongeren activeren

Wil jij jongeren werven en activeren zich in te zetten voor een ander?

Hoe betrek je jongeren bij je organisatie, maatschappelijke projecten of vrijwilligerswerk? Hoe motiveer je ze? Hoe activeer je ze? TijdVoorActie mag je in Nederland één van de specialisten noemen als het gaat om duurzame inzet van jongeren in vrijwilligerswerk. Onze aanpak is gebaseerd op een diepgaand begrip van jongeren en hun motivaties. We weten dat jongeren niet alleen op zoek zijn naar kansen om hun talenten te ontwikkelen, maar ook naar betekenisvolle ervaringen waarin ze daadwerkelijk het verschil kunnen maken.

20 jaar geleden begonnen wij zelf als jongeren met vrijwilligerswerk. Inmiddels inspireren wij anderen en delen de opgedane kennis graag. Wij helpen je bij het activeren en duurzaam vrijwillig inzetten van jongeren en het verjongen van je vrijwilligersbestand of organisatie. Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden door te spreken.

Zowel de organisatie, samenleving én de jongeren zelf hebben baat bij vrijwilligerswerk

Onze resultaten spreken voor zich. Het lukt organisaties om jongeren te werven en behouden voor hun maatschappelijke projecten. Daarbij is het fantastisch om te zien dat jongeren hun potentieel ontdekken, zelfvertrouwen opbouwen en een diep gevoel van voldoening ervaren door hun bijdrage aan de samenleving. Jongeren zijn van onschatbare betekenis, en het is ons streven dat ze dat zelf ook ontdekken en ervaren. Laat je inspireren door Bas en mevrouw Van Spanje in de video.

"Jullie maken het ruimschoots waar! Jongeren betrekken: jullie doen het. Praktisch en to the point!"

- Reactie van samenwerkingspartner

Trainingen, workshops & inspiratiesessies

Wil jij jongeren duurzaam activeren zich in te zetten voor een ander en de samenleving? Maar weet je niet waar te beginnen? Of wil jij je organisatie verjongen of het vrijwilligersbestand uitbreiden met jonge vrijwilligers en kun je daar advies en hulp bij gebruiken? Het werken met jonge vrijwilligers biedt vele mogelijkheden maar kent zeker ook uitdagingen. Wij bieden inzichten over hoe je je eigen organisatie kunt stimuleren en klaar kunt maken voor jongeren. Daarnaast leren wij je hoe je jongeren kunt werven en enthousiasmeren voor vrijwilligerswerk. Wij helpen jou en je organisatie op weg om stappen te zetten in het betrekken van jongeren en adviseren je hoe je de organisatie duurzaam kunt inrichten voor jongeren. Benieuwd naar ons aanbod aan trainingen? Download de brochure en laat je inspireren.

Advies en coaching: de organisatie klaarmaken voor jongeren

Naast het geven van trainingen en het verzorgen van workshops adviseren, coachen en begeleiden wij je ook vrijwilligersorganisaties, zorg- en welzijnsinstellingen, culturele instellingen, gemeenten en organisaties. Dit kan middels een éénmalige sessie, een ontwikkeltraject of langdurige begeleiding en coaching. Een voorbeeld daarvan is het ontwikkeltraject Klaar voor Elkaar. Dit is een compleet traject waar je met je team in zes bijeenkomsten en met behulp van opdrachten toewerkt naar een duurzame structuur en cultuur voor jongeren en jonge vrijwilligers in je organisatie. Ontdek hoe wij je kunnen ondersteunen met onze expertise.

Intergenerationeel contact: de waarde van jong & oud verbinden

Wij ervaren dat jong en oud verbinden van onschatbare waarde is voor alle betrokken generaties. Vanuit het programma Samen Ouder Worden is het ons doel om jong en oud te verbinden. Op deze manier brengen we vreugde en betekenis in het leven van ouderen en verrijken we tegelijkertijd de leefwereld van de jongeren. Vanuit ons programma bieden wij diverse workshops, trainingen en coaching aan. Wij trainen en begeleiden dan ook regelmatig organisaties als verzorgingstehuizen, verpleeghuizen, thuiszorgorganisaties, mantelzorgorganisaties en seniorenverenigingen die hun vrijwilligersbestand willen verjongen. Bijvoorbeeld omdat het huidige vrijwilligersbestand afneemt. Wij bespreken graag de mogelijkheden met je!

Toolkits: jong en oud verbinden

Van Jij en de Ander tot Straattafel en Samenspel: al onze toolkits zijn erop gericht om jong en oud samen te brengen. Sommige gericht op het voeren van gesprekken, andere meer gericht op het goede gesprek hierover binnen je team of organisatie. Voor alle toolkits geldt: het zijn complete werkvormen. 

Jongeren bereiken, enthousiasmeren en begeleiden in vrijwilligerswerk?

Jij bent gedreven om ‘iets’ te gaan doen met jongeren binnen je organisatie. Vanuit een zorgorganisatie, een onderwijsinstelling of andere non-profit organisatie. Waar start je? Hoe neem je jouw team of organisatie mee in dit proces? Wij helpen jullie graag op weg om een duurzame structuur op te zetten in de organisatie waarin er plek is voor jonge vrijwilligers. Bekijk onze trainingen!


Jong en oud verbinden? Ben jij 'Klaar Voor Elkaar'?

De juiste structuur en cultuur om jongeren duurzaam bij je organisatie te betrekken? Dan is het traject Klaar Voor Elkaar wat voor jou! Klaar Voor Elkaar is voor organisaties die met ouderen werken en/of hun vrijwilligersbestand willen verjongen. Lees snel verder.

Je eigen jongeren vrijwilligersnetwerk starten?

Will jij in jouw woonplaats een jongeren vrijwilligersnetwerk starten? Dan noemen we jou een pionier. Jij zorgt ervoor dat jongeren verbonden worden aan maatschappelijke initiatieven en dat ze zich vrijwillig inzetten voor hun eigen stad en medemens. TijdVoorActie helpt jou als pionier hierbij. Want bij het opzetten van een eigen stichting komt nog heel wat kijken. Bijvoorbeeld het schrijven van een projectplan, het doen van fondsaanvragen en contact met de gemeente en partners. Wij hebben hier veel ervaring mee: in zo’n 25 steden door heel Nederland zijn onze jongeren vrijwilligersnetwerken actief.

Inspiratie
Jongeren zijn van betekenis!

Zou het niet geweldig zijn? Dat alle jongeren opgroeien in een omgeving waarin ze zich gezien en gewaardeerd worden? Een omgeving die hen uitnodigt bij te dragen aan de maatschappij. Een proeftuin waar ze kunnen leren en vaardigheden kunnen ontwikkelen?

Programma's
Pogramma's, maatwerk en nieuwe concepten

We bieden concrete programma’s waarin we jarenlange ervaring hebben. Maar we maken ook graag op basis van vraag een concept op maat. Samen kijken we wat het beste past.