Whitepapers

Inspirerende en praktische whitepapers: jonge vrijwilligers in je organisatie

Wil je je maatschappelijke organisatie verjongen met enthousiaste jonge vrijwilligers? Doen! TijdVoorActie biedt een scala aan hulpmiddelen om jonge vrijwilligers te werven, motiveren en behouden. Onze whitepapers, zoals "Jonge vrijwilligers in je organisatie: obstakels de baas!" en "Jonge vrijwilligers in je organisatie: de vooroordelen en voordelen", bieden praktische inzichten en strategieën om jongeren succesvol te betrekken bij jouw projecten of om jouw organisatie klaar te maken voor jonge vrijwilligers. De whitepapers zijn gebaseerd om meer dan 20 jaar ervaring; dus boordevol voorbeelden en uit de dagelijkse praktijk.

Wij kunnen er kort over zijn; jonge vrijwilligers in je organisatie, dat is een goed idee. Ontdek hoe je kunt profiteren van de frisse ideeën en energie van jongeren en verrijk je vrijwilligersbestand. Wij wensen je veel leesplezier en inspiratie!

Jonge vrijwilligers in je organisatie: Obstakels de baas!

Jonge vrijwilligers in je organisatie: Obstakels de baas!

Veel organisaties worstelen met het aantrekken en behouden van jonge vrijwilligers. Obstakels lijken soms onoverbrugbaar. Herkenbaar? Onze nieuwste whitepaper biedt praktische oplossingen! Het betrekken van jonge vrijwilligers is belangrijker dan ooit. Organisaties, van maatschappelijke- tot zorgorganisaties, hebben behoefte aan meer helpende handen, vooral jongeren. Echter, obstakels zoals generatiekloven en de flexibele levensstijl van jongeren vormen uitdagingen. In onze whitepaper zetten we deze obstakels uiteen en laten we zien hoe je ze overwint.

Ontdek in de whitepaper hoe je:

  • Aansluiting vindt bij de leefwereld van jongeren
  • Omgaat met hun volle agenda's
  • Onzekerheden en maatschappelijke druk aanpakt
  • Flexibele en kortdurende klussen aanbiedt

‘Ik heb de indruk dat jongeren lieverd betaald werk doen, dan vrijwilligerswerk. Het leven is duur voor studenten, die zitten er niet op te wachten om zich ook nog eens voor een ander of de samenleving in te zetten.’

- Deelnemer, training Verbinden van jongeren

Jonge vrijwilligers in je organisatie: de vooroordelen en voordelen

Jongeren zijn liever lui dan moe en zitten de hele tijd op hun telefoon. Of toch niet? In deze whitepaper delen we onze ervaringen en nemen we je mee in de wereld van jongeren en jonge vrijwilligers. We bespreken de meest voorkomende vooroordelen en misvattingen én laten zien welke voordelen er zijn. Natuurlijk hebben we allemaal vooroordelen - dat is heel menselijk. Maar kloppen ze eigenlijk wel? Bewustwording is de eerste stap. Ontdek hoe je jongeren succesvol kunt betrekken bij je organisatie en profiteer van hun energie en frisse ideeën.

Ontdek in deze whitepaper:

  • Onze learned lessons van de hashtag #Jongerensafari en hashtag #YouthEngagementChallenge
  • Misvattingen en vooroordelen over jonge vrijwilligers
  • De kracht en voordelen van jongerenbetrokkenheid
  • Het traject naar succesvolle jongerenbetrokkenheid

whitepaper jongeren betrekken in je organisatie: de voordelen en vooroordelen
Schaar
Toolkits: jong en oud verbinden

Van Jij en de Ander tot Straattafel en Samenspel: al onze toolkits zijn erop gericht om jong en oud samen te brengen. Sommige gericht op het voeren van gesprekken, andere meer gericht op het goede gesprek hierover binnen je team of organisatie. Voor alle toolkits geldt: het zijn complete werkvormen. 

TijdVoorActie Podcast: Kracht in je kop!

'Hoe vrijwilligerswerk de mentale weerbaarheid van jongeren versterkt.'


In gesprek met experts, jongeren en elkaar verkennen we hoe vrijwilligerswerk niet alleen bijdraagt aan persoonlijke groei en mentaal welzijn, maar ook aan een weerbaar Nederland waar naar elkaar omzien de norm is.

Roze achtergrond en snoepje
Jongeren bereiken, enthousiasmeren en begeleiden in vrijwilligerswerk?

Jij bent gedreven om ‘iets’ te gaan doen met jongeren binnen je organisatie. Waar start je? Hoe neem je jouw team of organisatie mee in dit proces? Wij helpen jullie graag op weg om een duurzame structuur op te zetten in de organisatie waarin er plek is voor jonge vrijwilligers. Bekijk onze trainingen!


Handen
Jong en oud verbinden? Ben jij 'Klaar Voor Elkaar'?

De juiste structuur en cultuur om jongeren duurzaam bij je organisatie te betrekken? Dan is het traject Klaar Voor Elkaar wat voor jou! Klaar Voor Elkaar is voor organisaties die met ouderen werken en/of hun vrijwilligersbestand willen verjongen. Lees snel verder.

Inspiratie
Jongeren zijn van betekenis!

Zou het niet geweldig zijn? Dat alle jongeren opgroeien in een omgeving waarin ze zich gezien en gewaardeerd worden? Een omgeving die hen uitnodigt bij te dragen aan de maatschappij. Een proeftuin waar ze kunnen leren en vaardigheden kunnen ontwikkelen?

Programma's
Programma's, maatwerk en nieuwe concepten

We bieden concrete programma’s waarin we jarenlange ervaring hebben. Maar we maken ook graag op basis van vraag een concept op maat. Samen kijken we wat het beste past.