Jongen met zwarte krullen

Trainingsaanbod jongeren activeren

Jonge vrijwilligers leren bereiken, aanspreken, verbinden en begeleiden?

Wil jij je verdiepen in het betrekken van jonge vrijwilligers bij jouw organisatie? Of hebben jullie al enige ervaring met de inzet van jongeren en willen jullie daarbij meer ondersteuning ontvangen? Wij weten welke kansen en struggles er zijn in het werken met jonge vrijwilligers en helpen jouw team graag op weg om stappen te zetten in het betrekken van jongeren en het verjongen van jullie vrijwilligersbestand. Bekijk de thema's waarop we jou kunnen ondersteunen.

Inspiratie

‘Het is super belangrijk dat jongeren zich welkom voelen bij je organisatie. Dat vraagt een ander welkom dan bij ouderen. Anders zijn ze zo weer weg. Dan landen ze niet in je organisatie. Zoek jongeren daarnaast op waar ze zijn! En scherm dan niet met een contract, laat ze zich niet direct hoeven vastleggen, maar geef de jongere die binnenkomt de ruimte.' - Sarieke Bronkorst - NPV Zorg voor het leven

Jongeren zijn van betekenis!

Wij weten dat jongeren niet alleen op zoek zijn naar kansen om hun talenten te ontwikkelen. Ze zijn ook op zoek naar betekenisvolle ervaringen waarin ze daadwerkelijk het verschil kunnen maken. Het is aan ons om een uitnodigende omgeving te vormen waarin jongeren zich gezien en gehoord voelen, en actief kunnen bijdragen aan de samenleving. Wil jij jongeren inspireren en activeren om deel te nemen aan jouw maatschappelijke project of om als vrijwilliger aan te gang te gaan binnen jullie organisatie? Lees dan vooral verder. Onze resultaten spreken voor zich. Het lukt organisaties om jongeren te werven en te behouden. Daarbij is het fantastisch om te zien dat jongeren hun potentieel ontdekken, zelfvertrouwen opbouwen en een diep gevoel van voldoening ervaren door hun bijdrage aan de samenleving.

TijdVoorActie 3

Ons aanbod

Wij adviseren, begeleiden en coachen (vrijwilligers)organisaties, zorg- en welzijnsinstellingen, culturele instellingen, gemeenten en iedereen die met jongeren wilt werken en jongeren wilt betrekken bij de organisatie als vrijwilliger. Dit kan middels een eenmalige sessie, een ontwikkeltraject, een training (al dan niet op maat gemaakt) of langdurige begeleiding en coaching. De trainingen duren gemiddeld 2 tot 4 uur, maar in overleg kunnen we ook kortere varianten aanbieden. Ook verzorgen wij workshops en inspiratiesessies. Wellicht leuk en interessant voor op de teamdag?

Uiteraard zijn er ook mogelijkheden om maatwerk te ontvangen door in te gaan op de specifieke behoeften en vragen die jullie hebben.

Bekijk onze trainingen:

De 'WHY' basis

Bereiken van jongeren

Aanspreken van jongeren

Verbinden van jongeren

Begeleiden van jongeren

Verbinding tussen jong/oud

Klaar voor Elkaar 

Training op maat

Inventariserend gesprek

Wij komen graag met je in contact om te inventariseren hoe we jou en je organisatie het beste kunnen ondersteunen. Hiervoor plannen we online of telefonisch een gesprek in waarin we kennismaken en jullie behoefte helder in kaart brengen. Wanneer blijkt dat een samenwerking wenselijk is dan werken wij een voorstel uit met ons aanbod voor jullie.

Direct contact? Dat kan natuurlijk ook.
📞 Bel Maries van der Hek op +31 (0)6 34 15 30 93.

Procesbegeleiding
Jongeren activeren
De voor(oor)delen van jonge vrijwiligers

Jongeren zijn liever lui dan moe! Of niet? in deze whitepaper delen wij onze ervaringen. We nemen je mee in de meest voorkomende misvattingen over jongeren én de voordelen van jonge vrijwilligers in je organisatie.


TijdVoorActie - Andere trainingen bekijken
Benieuwd naar ons aanbod?

Benieuwd naar aanbod? Download de brochure Jongeren activeren. Wij weten welke kansen en uitdagingen er zijn in het werken met jonge vrijwilligers. Wij helpen jou en je team graag op weg om stappen te zetten in het betrekken van jongeren. Ontdek wat we voor jou kunnen betekenen.

Schaar
Gratis toolkits

Van Jij en de Ander tot Straattafel en Samenspel: al onze toolkits zijn erop gericht om jong en oud samen te brengen. De één gericht op een project met jong en oud, de ander geeft input aan het gesprek hierover binnen het team of de organisatie. Elke toolkit biedt een complete werkvorm, inspiratie en hulp om jou werk uit handen te nemen!

Handen
Traject Klaar Voor Elkaar

De juiste structuur en cultuur creëren om jongeren duurzaam bij je organisatie te betrekken? Dan is het traject Klaar Voor Elkaar echt wat voor jullie! Klaar Voor Elkaar is voor organisaties die met ouderen werken en hun vrijwilligersbestand willen verjongen. Benieuwd naar het traject? Lees snel verder.

TijdVoorActie - Whitepaper Jonge vrijwilligers de vooroordelen en voordelen
De vooroordelen en voordelen van jonge vrijwilligers

Jongeren zijn liever lui dan moe! Of niet? In deze whitepaper delen wij onze ervaringen. We nemen je mee naar de meest voorkomende vooroordelen en misvattingen én de voordelen. 

Inspiratie
Jongeren zijn van betekenis!

Zou het niet geweldig zijn? Dat alle jongeren opgroeien in een omgeving waarin ze zich gezien en gewaardeerd worden? Een omgeving die hen uitnodigt bij te dragen aan de maatschappij. Een proeftuin waar ze kunnen leren en vaardigheden kunnen ontwikkelen?

Programma's
Programma's, maatwerk en nieuwe concepten

We bieden concrete programma’s waarin we jarenlange ervaring hebben. Maar we maken ook graag op basis van vraag een concept op maat. Samen kijken we wat het beste past.