YourCube (Maatschappelijke Diensttijd)

YourCube is dé plek voor de maatschappelijke diensttijd. Jongeren kunnen hun maatschappelijke diensttijd binnen de YourCube vormgeven; voor korte of langere tijd, op basis van hun eigen ambities, interesses en kwaliteiten.

De YourCube is ontwikkeld door Inspiratienetwerk TijdVoorActie. YourCube is de verbindende schakel waar jongeren kunnen inpluggen om te ontdekken waar ze zich maatschappelijk kunnen en willen inzetten. Ook organisaties, scholen en gemeentes kunnen zich aansluiten bij YourCube. De energie die binnen YourCube ontstaat brengt een blijvende beweging op gang van jongeren die van betekenis zijn voor de samenleving. In 2018-2019 is de YourCube één van de eerste 41 proeftuinen, gefinancierd door het ministerie van VWS.

Voor deze eerste periode is YourCube actief in acht steden, waar via lokale jongeren vrijwilligersnetwerken invulling en uitvoering wordt gegeven aan de maatschappelijke diensttijd. Dit zijn: Amsterdam, RotterdamDen HaagUtrechtGoudaAmersfoortVeenendaal en Ede. Met de scholengemeenschap Guido in Arnhem is een nauwe samenwerking.

Samenwerken?
Binnen YourCube willen we samenwerken met zoveel mogelijk organisaties. Organisaties en scholen waar jongeren zijn die mogelijk interesse hebben in een MDT. Maar ook organisaties die een ervaringsplek voor jongeren kunnen bieden.

U kunt hiervoor contact opnemen met één van de lokale YourCube initiatieven, of met de landelijke projectleider Jeanine via yourcube@tijdvooractie.nl of 06 28 56 73 76.

Het team

Jeanine van Bemmel

Projectleider YourCube

Loes Hakvoort

MDT- pionier Guido Arnhem