Advies

Jij bent gedreven om ‘iets’ te gaan doen met jong en oud. Vanuit een zorgorganisatie, een onderwijsinstelling of andere non-profit organisatie. Waar start je? Hoe neem je jouw team of organisatie mee in dit proces?

In de Expertisegroep Jong Oud zijn krachten gebundeld van professionals die veel ervaring hebben op dit terrein. We weten welke kansen en struggles er zijn en hebben geleerd van meer of minder succesvolle samenwerkingen. We helpen jou en je team graag op weg om een duurzame structuur op te zetten in de organisatie waarin de ontmoeting tussen jong en oud gewaarborgd is.

 

Workshops

We kunnen op verschillende manieren aansluiten bij jullie organisatie. Een workshop maakt altijd een hoop energie en inspiratie los. We delen ervaringen, successen en don’ts, informatie over financiering en tips voor de PR.

Implementatietraject

We ontmoeten ook organisaties waar het vooral aan tijd (FTE’s) ontbreekt. Dan kan een implementatietraject de oplossing zijn. In dit traject zetten de professionals van Expertisegroep Jong Oud expertise in om mogelijkheden en ideeën binnen jullie organisatie te verwezenlijken.

Klantervaring

PCOB Veenendaal organiseerde een gespreksmiddag met ouderen. De hulp van Expertisegroep Jong Oud kwam als geroepen. Connie van Garderen-Davelaar, organisator van de gespreksmiddag, vertelde: “Wij als senioren van de ouderenbond vonden het bijzonder om samen te werken met de professionals van Expertisegroep Jong Oud. Jonge mensen, met een duidelijke doelstelling. Ze hebben ons geholpen met het vormgeven van de gespreksmiddag. Wij hebben het ervaren als een feestje om zo samen te komen.”

Eén van de ouderen die de middag bezocht vertelde: “Je kunt je voorstellen dat naarmate je ouder wordt, je steeds meer op een eiland komt te staan. Kunnen jullie er een schiereiland van maken?”
De opmerking onderstreept hoe belangrijk het is dat jong en oud elkaar ontmoeten.

Terug naar Expertisegroep Jong Oud