Zeist

NETWERK GEWOON SAMEN

Netwerk Gewoon Samen is gestart in 2016, nadat bleek dat er relatief weinig jongeren actief waren als vrijwilliger. Netwerk Gewoon Samen gelooft dat jongeren veel te bieden hebben aan hun kwetsbare naaste en helpt jongeren om hun motivatie iets te doen voor een ander concreet vorm te geven. Door de naam van het netwerk, Gewoon Samen, klinkt de droom voor Zeist door: dat omzien naar elkaar en je inzetten voor een ander vanzelfsprekend wordt.

Zeist staat bekend als een welvarend dorp, met prachtige huizen in een bosrijke omgeving. In schril contrast hiermee staan de vele mensen die óók in Zeist wonen, maar de financiële middelen en het sociale netwerk missen om kleine of grote, sociale of praktische hulp op te lossen. Dit zijn bijvoorbeeld mensen met een lichamelijk- en/of verstandelijke beperking, ouderen, mensen met psychische problematiek of gezinnen. Zij komen bij Netwerk Gewoon Samen terecht met vragen voor tuinklussen, wandelingen, post uitzoeken, ondersteuning van gezinnen, toeren op de brommer, ritje naar het ziekenhuis, behang afhalen, voedselpakketten langs brengen en nog veel meer.

Veel jongeren die zich, individueel of met elkaar, via Netwerk Gewoon Samen inzetten kennen we via bijbelschool de Wittenberg, maar ook via verschillende kerken. Enthousiaste jongeren steken elkaar aan en enthousiasmeren zo andere jongeren die zij kennen.

Netwerk Gewoon Samen kenmerkt zich door het oplossen van een groot scala aan eenmalige praktische hulpvragen. Daarnaast lopen er een aantal maatjescontacten. Uniek is onze samenwerking met basisscholen, want: jong geleerd, is oud gedaan!

www.netwerkgewoonsamen.nl