Rotterdam

NETWERK NIEUW ROTTERDAM

Op 2 februari 2017 is Netwerk Nieuw Rotterdam opgericht en sinds september 2017 actief. Initiatiefnemer Pauline was erg actief met vrijwilligerswerk in haar wijk en zocht naar een manier om andere jongeren hier ook enthousiast voor te krijgen. Haar droom was om een organisatie te starten met jongeren die anderen helpen. Via een oproepje kwam Pauline bij TijdVoorActie terecht en is aan de slag gegaan. Eerst samen met Henrieke, nu met Adam en Ieke.  

Volgens de cijfers is Rotterdam de stad met de meeste eenzame mensen, maar ook met de meeste werklozen en daklozen. Het is de stad met de meest laagopgeleide jongeren en uit recent onderzoek is het ook de ongelukkiste stad van Nederland. De mentaliteit: geen woorden maar daden past goed bij Netwerk Nieuw Rotterdam. Door actief aan de slag te zijn maakt NNR echt een impact op de stad. 

De jongeren die zich via Netwerk Nieuw Rotterdam inzetten zijn van alle opleidingsniveaus, religies en achtergronden. Studenten, maar ook jonge statushouders. Een mooie mix waar Netwerk Nieuw Rotterdam trots op is: een goede afspiegeling van de diversiteit in Rotterdam.

Netwerk Nieuw Rotterdam probeert echt een netwerk te zijn. Netwerk Nieuw Rotterdam organiseert niet alleen vrijwilligerswerk maar stimuleert netwerkvorming voor jongeren. Daarom organiseert NNR inspiratiebijeenkomsten, groeiplaatsen en andere fun-activiteiten, zoals zomerfeestjes of hangouts . Op deze manier wordt gebouwd aan een duurzaam beweging in de stad. Netwerk Nieuw Rotterdam is één van de acht netwerken die mee doet aan het project YourCube.

www.netwerknieuwrotterdam.nl