Wageningen – Change Makers Wageningen

In juni 2018 is Stichting Change Makers Wageningen opgericht en vanaf oktober 2018 is het netwerk echt actief. Initiatiefnemers Heleen en Suzanne wilden graag iets voor Wageningen betekenen en toen ze de pioniersvacature zagen namen ze contact op met TijdVoorActie en zijn enthousiast aan de slag gegaan.

Wageningen heeft een bijzonder karakter. De sfeer is internationaal, gemoedelijk en gastvrij. Wageningen is een sociale, kleinschalige stad zonder grote-stedenproblematiek. Vanwege de Universiteit en aanverwante instituten wonen hier veel studenten en medewerkers uit binnen- en buitenland. Er zijn twee AZC’s in Wageningen en de stad is tolerant ten opzichte van vluchtelingen wat ervoor zorgt dat Wageningen divers is qua culturen. Daarnaast kent Wageningen veel hoog- en laagopgeleiden en een kleine tussengroep.

Netwerk Change Makers Wageningen zoekt naar een balans tussen praktisch en sociaal bezig zijn. Veel jongeren willen zich graag inzetten voor de stad, maar weten niet goed hoe. Daar organiseert Change Makers Wageningen activiteiten voor: Bijvoorbeeld de Walk & Talk, waarbij jongeren gaan wandelen met dementerende ouderen en de Rummiklub: ouderen worden opgehaald voor een potje rummikub en een kopje koffie. Naast het inzetten van vrijwilligers, probeert Change Makers Wageningen mensen ook bewust te maken en te laten nadenken over wat ze kunnen betekenen voor een ander.

www.changemakerswageningen.nl