Vacature Projectcoördinator Maatschappelijke Diensttijd

TijdVoorActie zet jongeren in beweging om zelf het initiatief te nemen om de samenleving vorm te geven, door zich in te gaan zetten voor de mensen in hun omgeving die geen of weinig netwerk hebben. Via lokale vrijwilligersnetwerken worden jongeren enthousiast gemaakt om zich duurzaam in te zetten voor de maatschappij. De maatschappelijke diensttijd (MDT) maakt het mogelijk dat jongeren zich inzetten voor de samenleving en betekenisvolle relaties aangaan waardoor ze hun talenten ontdekken en ontwikkelen.  

In elke stad geven lokale MDT-coördinatoren de MDT praktisch vorm door jongeren te werven, te matchen aan MDT-werkplekken en te begeleiden. Daarnaast ontwikkelen ze het lokale aanbod continu door nieuwe MDT-programma’s op te zetten en samenwerkingen aan te gaan. Zie voor meer informatie de volgende filmpjes over MDT Onderwijs en MDT YourCube. 

Wat ga je doen?
Als projectcoördinator MDT werk je voor toffe projecten, zorg je voor de verbinding van mensen en zet je in op jouw organisatietalent en adviesvaardigheden. Je werkt nauw samen met lokale MDT-coördinatoren als ook met de deelnemende scholen.  Jij gaat de uitvoerende partijen begeleiden en ondersteunen in het lokaal uitvoeren van MDT. Je bent onderdeel van het landelijke MDT-team van TijdVoor Actie en ondersteunt de programmamanager en projectleiders. Daarnaast draag je verantwoordelijkheid voor specifieke taken, denk hierbij aan: het (door)ontwikkelen van projectmaterialen, bewaken van de voortgang, het organiseren van projectbijeenkomsten, het adviseren van de lokale uitvoerders, het ontwikkelen van kennismateriaal en het beheren van de online projectomgeving. 

Wat neem je mee?
Je bent een verbinder en hebt affiniteit en ervaring met de doelgroep en belevingswereld van jongeren en bent iemand die zowel zelfstandig als in een team kan werken. Je gaat ervoor om kansen te benutten in een dynamische omgeving die volop in ontwikkeling is. Doelgerichtheid, gestructureerd werken en in bezit van digitale skills is belangrijk voor een goede uitoefening van de functie. Het is fijn als je ervaring hebt in de ontwikkeling van tools en kennisproducten.  

Voel jij je thuis binnen een organisatie met een christelijke identiteit? Dan is deze functie mogelijk op jouw lijf geschreven. Jij gaat deel uitmaken van een vernieuwende beweging en een gemotiveerd team van collega’s die een mooie bijdrage levert aan de structurele uitvoering van jongeren vrijwilligerswerk. 

Wat bieden wij?
Een uitdagende en maatschappelijk relevante functie waarin je mee kan bouwen aan een sterke organisatie. Onze kernwaarden zijn gericht op samenwerking, verbinding en gedrevenheid. Je krijgt de ruimte om je talenten en creativiteit in te zetten en verder te ontwikkelen. Een dienstverband voor 24-28 uur per week, salarisschaal 8 van de CAO Sociaal werk (maximaal € 3961 op basis van 36 uur). 

 Wat als ik deze baan graag wil?
Heb je nog vragen? Neem dan contact op  met Sanne Dekkers, projectleider MDT Onderwijs: sannedekkers@tijdvooractie.nl 0658070801 (werkzaam op maandag,dinsdag,donderdag). Of stuur je CV en motivatie voor 20 juni a.s. naar vacature@tijdvooractie.nl. We zien je reactie graag tegemoet! De gesprekken staan gepland op maandagmiddag 27 juni.