Vacature netwerkadviseur

TijdVoorActie is een beweging van jongeren die zelf het initiatief neemt om de samenleving vorm te geven. Onze missie is dat jongeren zich in gaan zetten voor de mensen in hun omgeving die geen of weinig netwerk hebben. Als jongeren zo hun leven delen met anderen komt er een beweging op gang. Een beweging van jongeren die zelf initiatief neemt om het samenleven vorm te geven. Via lokale jongeren vrijwilligersnetwerken worden jongeren enthousiast gemaakt om hulp en netwerk te bieden aan mensen die weinig of geen netwerk hebben.

TijdVoorActie zoekt een ervaren adviseur die de jongeren vrijwilligersnetwerken en haar projecten YourCube en MDT onderwijs kan versterken.

Als netwerkadviseur ben de eerste contactpersoon richting het team en vrijwillig bestuur van een jongerenvrijwilligersnetwerk. Je draagt actief bij aan de ontwikkeling van het vrijwilligersinitiatief door de teamleden te coachen, trainen en adviseren in hun dagelijkse werk, organisatieontwikkeling en de (financiƫle) verduurzaming van hun initiatief.

Taken:

De netwerkadviseur heeft de volgende taken:

 • Meehelpen, coachen, adviseren en trainen van de lokale teams;
 • Adviseren en bijdragen aan de verduurzaming van de jongeren vrijwilligersnetwerken. Je bent waar nodig hierin sturend;
 • Signaleren van behoeften, trends en ontwikkelingen bij het team / individuele teamleden en bestuurders en daarop inspelen;
 • Bewaken voortgang projecten YourCube en MDT onderwijs op het behalen van haar lokale doelen;
 • Behartigen van wederzijdse belangen van de jongeren vrijwilligersnetwerken en TijdVoorActie;
 • Medeverantwoordelijk voor de inhoud, organisatie en coƶrdinatie van events en trainingsdagen van het XpertiseCentrum.

Ben jij:

Een ervaren persoon in het opzetten, door ontwikkelen en (financieel) verduurzamen van vrijwilligersinitiatieven? Geniet jij ervan om samen te werken met young professionals die aan het begin staan van hun loopbaan en kunnen ze van jou leren om met zichzelf als hun vrijwilligersinitiatief impactvol te worden?

En beschik jij over:

 • Minimaal 5 jaar ervaring in het leiding geven aan een vrijwilligersinitiatief;
 • Aantoonbare ervaring in het overbrengen van kennis en vaardigheden aan projectleiders van sociale projecten;
 • Assertief en direct, durft aan te spreken en neemt initiatief;
 • Betrokken en belangstellend;
 • Werken vanuit gelijkwaardigheid;
 • Analyserend vermogen;
 • En voel jij je thuis bij een organisatie met een Christelijke inspiratiebron?

Dan is de functie van netwerkadviseur jou misschien wel op het lijf geschreven. Jij gaat deel uitmaken van een vernieuwende beweging die jongeren als vrijwilligers inzet en een gemotiveerd team die bijdraagt aan de structurele uitvoering van jongeren vrijwilligerswerk en de Maatschappelijke Diensttijd. Een dienstverband voor 20-24 uur in de week, salarisschaal 9 van de COA Sociaal Werk. Na een periode van 6 maanden evalueren we over de voortgang. Er is uitzicht op verlening.

Procedure
Herken jij jezelf in dit profiel en word je enthousiast van deze functie? Stuur dan je motivatie (eventueel aangevuld met een videoboodschap) en je CV naar personeel@tijdvooractie.nl Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Maries van der Hek, bereikbaar op 06-34153093. Deadline voor reacties: vrijdagochtend 28 mei. De gesprekken staan gepland op woensdagochtend 2 juni en donderdagochtend 3 juni.

 

 

 

Meest gelezen