Start een netwerk

Heb jij visie op het samenleven in jouw stad?

Ben je enthousiast en wil je jongeren meenemen in het helpen van andere mensen? Heb je dromen en ideeën om jongeren in je stad actief in te zetten om hulp en netwerk te bieden aan mensen die weinig of geen netwerk hebben? Zou je hier je (parttime) baan van willen maken en is er nog geen jongeren vrijwilligersnetwerk in jouw stad? Wil jij je talenten inzetten om een (structurele) beweging op gang te brengen?

Dan ben jij de persoon die we zoeken! Jij gaat, samen met een mede-pionier, in jouw woonplaats de samenwerking aan met jongeren, hulpontvangers, maatschappelijke organisaties, scholen, lokale overheid, kerken en anderen. Als nieuw initiatief ga je starten in een bestaande context. Je sluit aan bij wat er al is en maakt verbindingen tussen mensen die er nog niet zijn. Daar ga je jongeren actief bij betrekken.

Inspiratienetwerk TijdVoorActie  gaat je begeleiden in het opstarten van een jongeren vrijwilligersnetwerk in jouw woonplaats. Van het formuleren van je visie, het schrijven van een projectplan en het opzetten van een stichting tot het regelen van de financiële zaken en het zoeken van samenwerkingspartners. Als je het hele stappenplan hebt doorlopen is jouw jongeren vrijwilligersnetwerk een feit en kun jij aan de slag om in jouw woonplaats een beweging op gang te brengen van jongeren die zich inzetten voor mensen die geen netwerk hebben.

Past dit bij jou? Bekijk hier de vacature. Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen om kennis te maken en meer te weten te komen over de functie van pionier.

Interesse om pionier te worden