TijdVoorActie en SESAM academie gaan samenwerking aan

TijdVoorActie en SESAM academie hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Beide organisaties zijn enthousiast over de missie om mensen aan elkaar te verbinden en willen hier graag samen aan bouwen. In de overeenkomst is vastgelegd dat SESAM academie zowel Inspiratienetwerk TijdVoorActie, als de lokale jongeren vrijwilligersnetwerken op verschillende manieren gaat ondersteunen. Voornamelijk op het gebied van maatschappelijk en financieel draagvlak vergroten voor de lokale netwerken en het betrekken van ondernemers bij de doelen van TijdVoorActie.

SESAM academie adviseert en ondersteunt maatschappelijke organisaties waar vrijwilligers actief zijn. SESAM adviseurs zijn zelf ook vrijwilligers, zij zijn experts op het gebied van bestuurlijke- en organisatorische vraagstukken. De adviseurs verbonden aan SESAM academie zijn veelal pensionarissen die hun kennis en ervaring nu willen inzetten voor maatschappelijke organisaties. Een mooie partij om ons aan te verbinden. De vaak jonge pioniers van TijdVoorActie hebben veel energie en enthousiasme, maar nog geen jarenlange ervaring.

Henk Spitsbaard, adviseur bij SESAM Academie: “Wij zijn erg enthousiast over het werk van TijdVoorActie, landelijk en bij de lokale netwerken. Hier zien we nog veel mooie kansen. Leuk om daar samen mee aan de slag te gaan!”

Ook Eelke Dekens, directeur van TijdVoorActie is blij met de samenwerking: “We geloven heel erg in verbinden en leren van elkaar. Mooi hoe verschillende generaties elkaar vinden en samen werken aan het grotere doel: jongeren van waarde en betekenis laten zijn door bij te dragen aan een samenleving waarin mensen naar elkaar omzien. De kennis en kunde van SESAM academie is van grote meerwaarde in onze groei als jongerenbeweging.”

SESAM academie is al met de eerste lokale netwerken aan de slag met onderwerpen zoals funding en communicatie. We kijken uit naar een mooie samenwerking!

Meest gelezen