Maatschappelijke diensttijd in het nieuws met lokale netwerken

Deze week kwam met de maatschappelijke diensttijd onder de aandacht in het nieuws- en actualiteitenprogramma EenVandaag, met behulp van de lokale netwerken Netwerk voor Jou in Veenendaal en Ympact020 in Amsterdam.

Donderdag 7 januari was fractievoorzitter van de ChristenUnie Gert-Jan Segers te zien, die het lokale netwerk Netwerk voor Jou Veenendaal bezoekt. Hij sprak daar over hoe dit netwerk met de maatschappelijke diensttijd de kloof overbrugt tussen jong en oud. Volgens Segers is het met het instellen van een maatschappelijke diensttijd een beetje gelukt om de kloof tussen jong en oud te verkleinen: “Die maatschappelijke diensttijd heeft ervoor gezorgd dat duizenden jongeren in aanraking zijn gekomen met ouderen. Anders was dat niet gebeurd.” Lees meer over zijn bezoek aan het Veenendaalse Netwerk op de website van EenVandaag.

Begin januari, op maandag 5 januari zag je bij EenVandaag Manal, die aan CDA-fractievoorzitter Pieter Heerma vertelde wat haar maatschappelijke diensttijd bij lokaal netwerk Ympact020 in Amsterdam voor haar betekent: “Ik leer heel veel over daklozen, bijvoorbeeld over waarom ze buiten wonen. Het is heel leuk om te zien hoe blij ze worden van het eten dat wij rondbrengen. Als ik langsfiets zeggen ze: daar is ze weer!” Meer over het bezoek van Heerma en de impact van maatschappelijke diensttijd op jongeren, kun je vinden in dit artikel.

Meest gelezen