Netwerk Jong Zwijndrecht

Netwerk Jong Zwijndrecht is in maart 2018 opgericht door Chantal en Désiré. Zij waren enthousiast geworden nadat Chantal een lezing door TijdVoorActie had gehoord op een jongeren conferentie.

Het aantal gezinnen in armoede is in Zwijndrecht relatief hoog. Hier richt Netwerk Jong Zwijndrecht zich dan ook voornamelijk op. De vrijwilligers die actief zijn bij andere vrijwilligersorganisaties in Zwijndrecht zijn vaak al wat ouder. Zwijndrecht is dus echt klaar voor een nieuwe generatie vrijwilligers. Hier wil Netwerk Jong Zwijndrecht aan bijdragen omdat ze geloven dat ‘jong geleerd, is oud gedaan’.

Er zijn weinig studenten in Zwijndrecht. Toch zijn er genoeg jongeren die iets voor een ander willen betekenen. De jongeren die zich via het netwerk inzetten, komen vooral van middelbare scholen, sportclubs en uit kerken. Ook jongeren die zelf hulp hebben ontvangen, zetten zich nu via Netwerk Jong Zwijndrecht in voor een ander. Er worden veel praktische klussen gedaan: een tuin opknappen of kleine klussen in huis.

Stichting Netwerk Jong Zwijndrecht