Veenendaal

NETWERK VOOR JOU

In september 2014 is Netwerk voor Jou ontstaan. Initiatiefnemer Henrieke leerde TijdVoorActie kennen door één van de inspiratiereizen die werd georganiseerd. De vraag om eens echt op zoek te gaan naar wat je kan betekenen voor een ander inspireerde haar en leidde tot een jongeren vrijwilligersnetwerk in Veenendaal.

Veenendaal is een groot dorp, midden op de bible belt. Er wonen veel mensen met een niet-Nederlandse achtergrond en sinds kort is er ook een grote groep statushouders in Veenendaal komen wonen. Er is veel eenzaamheid en verborgen armoede achter voordeuren aanwezig is en veel jongeren zich graag willen inzetten voor een ander. Netwerk voor Jou verbindt deze mensen aan elkaar.

Er zijn vier middelbare scholen in Veenendaal en via die maatschappelijke stage komen veel scholieren bij Netwerk voor Jou terecht. Vaak vinden jongeren dit zo leuk dat ze blijven hangen voor nog een paar klussen.

Daarnaast werkt Netwerk voor Jou jongeren die zijn uitgevallen op school, niet meer weten wat ze willen, een tussenjaar nemen, burn-out zijn of een hele lichte beperking waardoor ze sneller geïsoleerd raken. Deze jongeren laten zien hoe ze van waarde en betekenis zijn, is een belangrijk focusgebied voor Netwerk voor Jou.

Daarnaast is Netwerk voor Jou één van de acht netwerken die meedoet aan het project YourCube.

www.netwerkvoorjou.nl