Nijmegen

NETWERK JOUW NIJMEGEN

Netwerk Jouw Nijmegen is sinds begin 2017 actief in Nijmegen. Initiatiefnemer Johan werkte daarvoor met dak- en thuislozen en zag hoeveel mensen geen sociaal netwerk hadden. In die tijd had Johan een bijzonder gesprek met een voorganger uit Amerika die vertelde over de situatie in zijn stad. Hij sloot het gesprek af met de zin: ‘we moeten ons realiseren dat we dit kunnen, als we onrecht gezamenlijk aanpakken kunnen we echt dingen veranderen in onze stad’. Dit beleef hangen bij Johan, hij besefte zich: als je werkelijk iets wilt veranderen dan moet je dit niet in je eentje aanpakken maar moet je een beweging in gang zien te krijgen van mensen. Via via kwam Johan bij TijdVoorActie terecht en ging aan de slag om samen met collega Annelot een netwerk in Nijmegen te realiseren.

Nijmegen is naast de oudste stad van Nederland ook een sociale stad: de SP, GroenLinks en D66 zijn de grootste politieke partijen. Toch lijkt er weinig onderlinge interesse. Nijmegen kent veel welzijns- en vrijwilligersorganisaties, maar toch vallen er nog veel mensen naast de boot. Netwerk Jouw Nijmegen verbindt niet alleen jongeren en hulpvragers aan elkaar, maar ook verschillende organisaties, om zo een vangnet te creëren voor mensen die anders geen hulp zouden krijgen.

Nijmegen is een echte studentenstad, de jongeren die zich vrijwillig inzetten zijn dus ook voornamelijk student. Daarnaast zet Netwerk Jouw Nijmegen ook jongeren in die zelf in een kwetsbare situatie zitten. Voor hen is het heel waardevol om onderdeel te zijn van een netwerk: ze leren nieuwe mensen kennen, ontwikkelen nieuwe vaardigheden en kunnen echt van betekenis voor iemand zijn!

www.jouwnijmegen.nl