Netwerk Stadshelden Groningen

Netwerk Stadshelden is ontstaan aan tafel bij één van de initiatiefnemers van Hart voor Zwolle. Tijdens een kop koffie vertelde hij over het netwerk aan Albert en die werd direct enthousiast om dit in Groningen te starten. Dit was in het voorjaar van 2017.

Er gaat niets boven Groningen. De stad Groningen kenmerkt zich door de vele studenten (meer dan 60.000) en ook door de armoede. De armoede heeft ook andere sociale problemen tot gevolg, zoals sociaal isolement, kinderen die zonder eten naar school gaan, verslaving etc. Verder is slechts een relatief laag percentage jongeren actief betrokken bij maatschappelijk vrijwilligerswerk en in een stad met zoveel potentiële vrijwilligers is dat een gemiste kans.

Groningen is een studentenstad met een enorm potentieel. Er zijn studentenverenigingen, HBO studies, MBO’s, scholen en universiteiten. Hoe gaaf zou het zijn als we een beweging op gang krijgen waarbij een deel van al die jongeren opstaat en zich gaat inzetten op allerlei terreinen van het sociale domein? Als dat gebeurt, en waarschijnlijk ook al wel iets eerder, dan gaat de vlag uit bij Netwerk Stadshelden.

Meer over de Stadshelden op: www.stadsheldengroningen.nl