Den Haag – Haagse Helpers

Logo Netwerk Haagse HelpersVanaf mei 2017 is in Den Haag Netwerk Haagse Helpers actief. Initiatiefnemer Alex kwam met TijdVoorActie in contact en was erg enthousiast over het idee om een netwerk te starten in Den Haag.

Den Haag is de derde grote stad van Nederland. Veel verschillende nationaliteiten, groepen en generaties leven naast elkaar, maar weten vaak niet van elkaars bestaan. Mensen blijven anoniem en daarmee ook vaak eenzaam. Veel jongeren in Den Haag willen zich graag inzetten, maar wel op een manier die past bij hun leefwereld en agenda. Netwerk Haagse Helpers biedt hen die kans.

De jongeren die zich inzetten komen van studentenverenigingen en de International School of The Hague. Vaak komen ze binnen via een groepsactiviteit, maar vinden ze het zo leuk dat ze daarna zelfstandig terugkomen.

Naast het inzetten van jongeren bij klussen probeert Haagse Helpers echt een netwerk te vormen. Er worden ontbijtsessies en inspiratiebijeenkomsten georganiseerd voor de jongeren en er wordt echt gebouwd aan een community. De jongeren kunnen input geven en meedenken. Daarnaast bouwt Haagse Helpers ook aan een netwerk met andere maatschappelijke- en vrijwilligersorganisaties in Den Haag door samen activiteiten te organiseren.

Netwerk Haagse Helpers is één van de acht netwerken die mee doet aan het project YourCube.

www.haagsehelpers.nl