Amersfoort – Netwerk Sociale Gasten

Vanaf 2017 is Netwerk Sociale Gasten actief in Amersfoort. Initiatiefnemers Rick en Johan zijn studiegenoten en ontdekten tijdens hun studie hoe gaaf het is om iets voor iemand anders te doen. Het idee dat dit helemaal niet moeilijk is wilden ze graag doorgeven aan leeftijdsgenoten. Veel jongeren willen best iets voor een ander doen, maar weten niet hoe.

Hier probeert Sociale Gasten een gat te dichten. Hoewel Amersfoort niet echt een studentenstad is, zijn er veel jonge mensen in Amersfoort. Studenten die in Utrecht studeren, of starters die na hun studie naar Amersfoort zijn gekomen. Daarnaast woont er in Amersfoort een behoorlijke groep statushouders. Zij vinden het ook leuk om met leeftijdsgenoten op te trekken en op die manier Nederland te leren kennen.

Onder de oudere inwoners van Amersfoort eenzaamheid. Vooral onder migranten en die zijn nog eens extra lastig te bereiken doordat ze vaak gebrekkig Nederlands spreken. Wanneer er jongeren over de vloer komen ontstaan er vaak mooie verbindingen. Rick vertelt: “een oude dame vertelde pas nog dat het voelt alsof ze er een kleinkind bij heeft.”

Sociale Gasten probeert echt bij de jonge generatie aan te sluiten en dat zie je overal in terug. Hun werkplek, het aanbod in activiteiten en de website is ook zeker de moeite waard om eens te bekijken!

www.socialegasten.nl