Cofinanciering organiseren voor een sociaal initiatief (MDT)

Om fondsen, (landelijke)overheden financieel bij te laten dragen aan een sociaal initiatief vragen zij om financiƫle dekking en/ of een co-financier. Tijdens deze training gaan we met elkaar de stappen doorlopen die helpend zijn om een basisbedrag aan financiering te verwerven. Dit wordt ook wel cofinanciering genoemd. Om dit te realiseren houden we drie workshops. Tijdens de bijeenkomst zetten we het verwerven van een basisbedrag in haar context en staan we uitgebreid stil wat we de samenleving en partijen die daarin actief zijn te bieden hebben. Dit gaan we doen door invullen van het Business Model Canvas. Het canvas geeft een duidelijk overzicht op het project YourCube en helpt om de juiste informatie te verzamelen om financiering te werven. Daarnaast ontvang je informatie over hoe de cofinanciering van YourCube opgebouwd is en bespreken we hoe we ook cofinanciering in uren kunnen ophalen.

Het programma bestaat uit vaste onderdelen en het is mogelijk om tussentijds en achteraf persoonlijk advies te ontvangen.

Programma-eigenschappen

Tijdsduur: 3 dagdelen training en daarnaast opdrachten maken
Data: 26 mei, 15 juni en 15 september
Locatie: online
Tijden: 9.30 – 11.00
Meer informatie: 06-34153093
xpertisecentrum@tijdvooractie.nl

Trainingsinformatie

Wat komt er aan bod?

  • Je maakt kennis met cofinanciering in geld en in de bijdrage van uren
  • Je leert je project goed te positioneren in het maatschappelijke werkveld
  • Je leert een businessplan op 1 A4 te maken en krijgt overzicht op de diensten die het project YourCube levert aan de samenleving
  • Je leert om op strategische wijze en met de juiste informatie de partners te benaderen die voordeel hebben bij jouw dienstverlening
  • Er is ruimte voor uitwisseling van ervaringen

Voorafgaand aan het programma ontvang je een vragenlijstje zodat we goed te weten komen hoe jouw relatie met de lokale gemeente eruit ziet.
De antwoorden op deze vragen worden meegenomen in de voorbereiding.

Wie zijn de trainers?

Gerrit van Ginkel
4Society

 

Maries van der Hek
TijdVoorActie

 

Inschrijven

Inschrijving programma

    Je kan deelnemen aan meerdere trainingen