Aanmelding inspiratiedag 10 november

Donderdag 10 november is het zover! We komen bij elkaar voor een mooie en inspirerende dag vol met sprekers, workshops en ontmoeting! We zijn met zo’n 40 mensen van de netwerken bij elkaar. Jullie zijn welkom vanaf 9:30 op de locatie ‘de Observant’ in het centrum van Amersfoort (ca 10 minuten lopen vanaf Amersfoort Centraal). Een prachtig oud stadsklooster middenin het centrum van Amersfoort. Vanaf 10 uur start het programma

Het programma ziet er als volgt uit:
10:00 – 10:30 welkom en opening
10:30 – 12:00 spreker Jefren Mesa
12:00 – 13:30 lunch en ontmoeting
13:30 – 15:00 workshopronde 1 (opgave hieronder)
15:00 – 15:15 pauze
15:15 – 16:00 workshopronde 2 (opgave hieronder)
16:00 – 17:00 afsluiting en borrel

Aan het einde van de dag is er gelegenheid (op eigen kosten) om met elkaar in Amersfoort te gaan eten voor een gezellige afsluiting. Je kunt je hiervoor onderaan opgeven. 

We kijken uit naar een mooie dag met elkaar! Vergeet je hieronder niet op te geven voor de workshops. Tot donderdag 10 november!

Namens de organisatie
Maries, Johanna, Jeanine, Ilse, Sanne, Franciska en Tonny

 

Hoofdspreker Jefren Mesa

Capture art unspoken!

Met zijn artistieke manier van kijken naar mensen, weet Jefren mensen authentiek te portretteren. 
Vanuit zijn eigen ervaring en werk zal hij spreken over het belang van kwetsbaarheid in de verbinding met jongeren en onszelf. Hoe kun je bruggen slaan via kwetsbaarheid? Wat is je eigen verhaal en hoe kun je dat aan anderen vertellen? 

 

Workshops

Q&A sessie – fondsenwerving

Voor alle medewerkers die fondsen werven of willen leren over fondsenwerving houden we een bijeenkomst waar je ons al je vragen kunt stellen. Wij weten dat, als de theorie in praktijk gebracht wordt, er altijd weer nieuwe vragen opdoemen. Daarom organiseren we een Q&A sessie.
Tijdens deze sessie hebben we aantal gasten: Esther Vonk van het Oranje Fonds, Arjan Klein van Transmissie en een initiatiefnemer van een jongeren vrijwilligersnetwerk om te vertellen over het verwerven van inkomsten voor je project.
In het eerste ruim 30 minuten pitchen onze gasten inzichten en ervaringen vanuit hun eigen perspectief op fondsenwerving. Tijdens hun pitch komen onderwerpen aan de orde als: hoe denken fondsen, de doelen en criteria van fondsen, relatie tussen fondsen en een project, hoe kan je fondsenwerving succesvol aanpakken, wat zijn successen, valkuilen en mislukkingen die je meemaakt als fondsenwerver, en hoe zou je het anders kunnen doen. Vervolgens gaan we zo’n 45 minuten met elkaar in gesprek en is er ruimte om vragen te stellen. En heb jij even geen vraag? Dan leer je ongetwijfeld wel van de vragen van anderen!

Esther Vonk
Arjan Klein
Nikki Donkersloot

Jongeren helpen zichzelf te ontwikkelen

Als jongerenbegeleiders helpen we onze jongeren zo goed mogelijk te ontwikkelen. Ze zijn constant bezig met groeien, verkennen veel opties en proberen de beste keuzes te maken. Met Ikigai help je jouw jongeren nog meer op weg. Ikigai is Japans en betekent zoiets als ‘de reden waarom ik opsta’, de reden waarom je dingen doet. Tijdens deze training gaan we eerst zelf onze Ikigai ontdekken. Wie ben je en wat vind je belangrijk? Wat wil je en wat past bij je? Nadat je zelf deze werkvorm hebt doorlopen, hebben we het over hoe je deze kunt toepassen met jouw jongeren. Ze krijgen door Ikigai inspiratie om te werken aan de dingen die je energie geven en achter te laten wat ze niet meer nodig hebben! 

Zingeving in vrijwilligerswerk – train de trainersessie

De kans is groot dat jouw jongeren bij mensen over de vloer komen die worstelen met zingeving. Denk aan ouderen die te maken hebben met rouw en weinig zin in het leven ervaren. 

Zingeving is de betekenis die het leven voor jou heeft. Neem bijvoorbeeld je werk, dat doe je waarschijnlijk niet alleen om geld te verdienen. De kans is groot dat het werk jou op een andere manier betekenis geeft. Het antwoord op de vraag “wat is zingeving?” is daarom voor iedereen anders. Ook kan het per levensfase en doelgroep verschillen wat je als zinvol ervaart. 

Heb je daar wel eens gesprekken over met de jongeren? Hoe kunnen zij met zulke situaties omgaan? In deze workshop gaan we aan de slag om de drempel om in gesprek te gaan over zingeving waar nodig te verlagen. Je krijgt handvatten die je in kunt zetten richting de jongeren, zodat zij toegerust zijn om hierover het gesprek te voeren. 

Bert Buizert
Marco Ketel

Van koud naar warm contact.

Herken je dit? Vaak ben je zo druk met de wervingscampagne zelf, dat je geen tijd in je agenda hebt gereserveerd voor opvolging. En als je dat wel hebt gedaan, hoe pak je het vervolg handig aan? Hier zit mogelijk ruimte voor een verbeterde aanpak. En soms kan de ‘energie / het geloof dat het werkt’ wat wegsijpelen bij de eerste twijfelende reacties. Dat gaat over mindset.

 

Tijdens deze workshop gaan we het hebben over wat je meemaakt in de praktijk. Wat gaat er al goed bij het werven van jongeren en waarin kan je verbeteren? 

#TijdVoorActie

Aanmelding workshops
Naam(Vereist)
Workshopronde 1: 13:30 - 15:00(Vereist)
Workshopronde 2: 15:15 - 16:00(Vereist)
Wil je 's avonds met elkaar uit eten in Amersfoort (op eigen kosten)?(Vereist)