Expertisegroep Jong Oud

Mensen die het verschil in leeftijd omarmen en samen optrekken: het verrijkt je leven! Daar is TijdVoorActie van overtuigd. Vanuit deze motivatie helpen wij vrijwilligersorganisaties op weg om jong en oud te verbinden. Dat doen we niet alleen, maar in nauw contact met samenwerkingspartners vanuit een gedeeld platform: Expertisegroep Jong Oud.

Wat we doen? We bundelen onze expertise op intergenerationeel contact en stappen op de zeepkist. We delen verhalen, inspireren en doen handreikingen aan vrijwilligersorganisatie zodat zij duurzaam contact tussen jongeren en ouderen kunnen stimuleren.

Ben jij ook gedreven om jong en oud te verbinden? We helpen je op weg!
Maak gebruik van onze gratis toolkits of verken de mogelijkheden voor een passend (implementatie)traject.

Hoe kunnen we je helpen?

Toolkits

Onze toolkits zijn totaalconcepten en bieden alles wat nodig is om de ontmoeting tussen jong en oud te organiseren. We sturen de benodigdheden op en bieden printables en downloads.
Bekijk de toolkits

Workshops

Hoe maak je jongeren enthousiast en verantwoordelijk voor hun bijdrage? Hoe wordt een project succesvol verankerd in de organisatie? In een workshop nemen we jullie mee in de verhalen van mensen en organisaties die jullie voorgingen. We zetten de eerste stappen naar het verwezenlijken van jullie plan.
Meer over advies

Implementatietraject

Als organisatie een nieuwe weg inslaan, één met een duurzame structuur en cultuur waarin ontmoeting tussen jong en oud gewaarborgd is? In een implementatietraject werken onze professionals mee aan het opzetten van zo’n werkwijze. We zetten onze expertise in om mogelijkheden en ideeën te verwezenlijken.
Meer over advies

Expertisegroep Jong Oud

Stichting TijdVoorActie mag je in Nederland een van de specia­listen noemen als het gaat om duurzame inzet van jongeren in vrijwilligerswerk. We weten inmiddels wat werkt in het samenbrengen van jongeren en ouderen.

Samen met professionals van collega-organisaties NPV – Zorg voor het leven en Vereniging NOV besloten we tot de oprichting van de Expertisegroep Jong Oud. Een bundeling van krachten vanuit verschillende organisaties, allemaal experts op het verbinden van jong en oud.

Het is onze missie om (vrijwilligers)organisaties te versterken in het samenbrengen van jong en oud. Wij hebben gezien dat die ontmoetingen zó waardevol zijn en de kwaliteit van leven echt verbeteren. We helpen jouw organisatie graag verder.


Kom in contact!

Vrijwilligersorganisaties door Nederland maken gebruik van onze tools. Daar komen bijzondere ontmoetingen tot stand. We inspireren je graag met onze nieuwsbrief. Schrijf je in!

Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Expertisegroep Jong Oud